Topul ciorbelor romanesti: CIORBA DE PERISOARE - Actualitate - Social

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in



 Stiri / Actualitate / Social
Topul ciorbelor romanesti: CIORBA DE PERISOARE
CULINAR.BZI.RO: O gospodina din Ardeal Ne-a dezvaluit reteta celei mai bune ciorbe de perisoare!
Ingrediente:
- 600 g carne macinata
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei
- 200 g de smantana (cel putin 20% grasime)
- un fir de pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina mica
- o gulie mica
- 6 linguri de orez
- 2 oua
- o rosie mare
- o lingurita de paprika dulce
- verdeata (patrunjel, marar, leustean)
- sare
- piper
- otet
- zeama de lamaie sau bors

Mod de preparare:

- Morcovii, ardeiul, pastarnacul, gulia, patrunjelul, ceapa se curata, se spala si se taie cubulete mici.
- Se pun legumele taiate cubulete mici intr-o oala, se toarna 4 l de apa si se dau la fiert.
- Separat, se pun la fiert 500 ml de apa.
- Cand apa clocoteste, se adauga 3 linguri de orez si se oparesc doua minute.
- Se scurge orezul si se clateste sub jet de apa rece.
- Carnea macinata, orezul prefiert, cele doua albusuri de ou, a doua ceapa tocata foarte marunt, o mana de patrunjel verde tocat foarte fin, o lingurita de paprika dulce, sare si piper se adauga si se framanta pentru a obtine compozitia pentru perisoare.
- Se formeaza perisoarele, de preferinta cat mai mici.
- Cand apa si legumele incep sa fiarba in clocot, se adauga cele 3 linguri de orez ramase, dupa care se pun perisoarele.
- Se potriveste gustul zemei cu sare.
- Se lasa sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, dupa care se pune si rosia decojita si taiata cuburi foarte mici.
- Se mai da in clocot cateva minute, dupa care se opreste focul si se adauga verdeata. Se acopera cu capacul.
- Dupa ce s-a mai racit, se adauga smantana, amestecata cu cele doua galbenusuri ramase si doua linguri de apa rece.
- La final, se potriveste gustul cu sare, piper si acru.

(Sursa: culinar.bzi.ro)
(Luni 17.09.2018 06:53, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Liviu Bazarca, de la Casa Razesului, participa cu preparate traditionale romanesti la Targul de Turism (22.02.2019)
Andra Muntean si vinurile Valea Ascunsa, la Targul de Turism de la Romexpo (22.02.2019)
Chef Nina Rus, de la pastravaria RIN din judetul Bistrita-Nasaud: Ministrul Turismului a gustat din fileul de pastrav si a fost foarte incantat! (22.02.2019)
Raluca Bereza de la Deltaica, din judetul Tulcea, participa cu salate icre, produse marinate si produse afumate, la Targul de Turism de la Romexpo (22.02.2019)
Aura Radu, Sales Manager la crama Viisoara, la Targul de Turism de la Romexpo (22.02.2019)
Adrian Botis, administrator la crama Vie-Vin Lechinta: Vinurile noastre se bucura de un real succes! (22.02.2019)
Adrian Botis, administrator la crama Vie-Vin Lechinta: Vinurile noastre se bucura de un real succes! (22.02.2019)
Paula Vals, manager general la S.C. Vals & Angelo S.R.L.: Cofeturi si momente dulci la Targul de Turism (21.02.2019)
Evenimentele saptamanii (21.02.2019)
Ansamblul monumental al lui Constantin Brancusi, de la Targu-Jiu (21.02.2019)
Accident tragic la Zalau: o fetita de 12 ani a murit dupa ce a cazut dintr-un microbuz (21.02.2019)
Cel mai mare targ de nunti din Europa de Est isi deschide portile la in Bucuresti, la Romexpo! (19.02.2019)
Trei panouri electrice lasate in voia sortii pe trotuar, sub Podul Basarab (19.02.2019)
Alocatiile vor fi marite pentru toti copiii, inclusiv pentru cei din Republica Moldova care au cetatenie Romana! (15.02.2019)
Pasarica alba-n cioc,/ Subtirica la mijloc, /Tragi cu pusca nu ia foc, / Pasarica-i cu noroc (13.02.2019)
Evenimentele saptamanii 4 - 10 februarie 2019 (12.02.2019)
Colectionarul de vinuri: Diferenta dintre un colectionar-diletant si un colectionar-profesionist (09.02.2019)
Apel disperat pentru Leo Iorga de la Compact (07.02.2019)
Florian Popa Micsan: Unde sunt meseriasii de altadata? (06.02.2019)
Eseu despre barfa, de Jiddu Krishnamurti: Hrana noastra zilnica (05.02.2019)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Vineri 22.02.2019
1 EUR +0.13% 4.7619 lei
1 USD +0.11% 4.1988 lei
Toate valutele
Vineri 22.02.2019, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
NUTU SRL
Ramnicu Valcea, Valcea, Strada Matei Basarab nr. 42
> Transport rutier
CABINET PSIHOLOGIC VEGA SI ASOCIATII PFA
Ramnicu Valcea, Valcea, Strada Eroilor nr. 2b
> Diverse
INDONI FER SRL
Dragasani, Valcea, Strada Gib Mihaescu nr. 39
> Confectii metalice
Cele mai accesate companii
CABINET PSIHOLOGIC VEGA SI ASOCIATII PFA
Ramnicu Valcea, Valcea, Strada Eroilor nr. 2b
> Diverse
DINCA JEAN-CONSTANTIN CABINET MEDICAL INDIVIDUAL PFA
Ramnicu Valcea, Valcea, Strada Regina Maria nr. 9
> Policlinici
BLEICHMAN SERVICE AUTO SRL
Ramnicu Valcea, Valcea, Strada Raureni nr. 4
> Service
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Universul online al pantofilor sport
Mai mult ca oricand, in sezonul rece, vremea e nefasta pentru a umbla din magazin in magazin, pentru o pereche de tenisi. Solutia este sa apelezi la acest magazin online de incaltaminte de calitate, fiind luata de la furnizori cunoscuti precum Nike.
> Comert
Cazare ieftina la Voineasa la Pensiunea Lazar
Cazare la cele mai mici tarife din Voineasa la conditii de 3 stele. Pensiunea Lazar este intr-un cadru rustic, placut si linistitor in care natura se imbina cu cantecul padurii, apelor si al pasarilor.
> Agroturism
Cazare ieftina la Voineasa la Pensiunea Ciobanelu
Pensiunea Ciobanelu dispune de 23 de camere si apartamente, foisoare, terase, terasa ponton de 150 mp, parcare, gratare, loc de joaca pentru copii, loc de agrement, restaurant cu bucatarie traditionala, access INTERNET conexiune wireless.
> Agroturism
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0914 sec.